Pondelok 20.December 2004 

Holandský dar pre hendikepované deti z Podskalky

Invalidné vozíčky a hračky odovzdá v utorok o 10:00 deťom z Domova sociálnych služieb (DSS) Podskalka v Humennom Fond Dr. Klaun. Ako agentúru SITA informovala Jana Sedláčková z fondu Dr. Klaun, dar je reakciou na list od holandskej dobrovoľníčky Merijn Nuyten, ktorá pracuje v DSS Podskalka. Fond Dr. Klaun získal invalidné vozíčky a hračky pre hendikepované deti z viacerých holandských inštitúcií, zaplatil ich dopravu z Holandska na Slovensko. Súčasťou odovzdania daru bude o 11:00 vystúpenie Dr.

Klauna. Pánom doktorom bude bábkar, klaun a kúzelník Tomáš Plaszky, ktorý deti poteší vtipným predstavením Klauniáda s klaunom Tinom.
Fond Dr. Klaun financuje aktivity pre choré a opustené deti na Slovensku. Jeho zakladateľom a hlavným donorom je holandsko-slovenská spoločnosť Hoek Slovakia a do fondu tiež prispievajú firmy a súkromní darcovia z celého Slovenska. Správcom a hospodárom nadačného fondu Dr. Klaun je Trenčianska nadácia. Od svojho založenia v októbri roku 2002 sa zo zhromaždených prostriedkov zaplatilo 63 predstavení pre deti v nemocniciach, rehabilitačných strediskách, v domovoch sociálnych služieb, sanatóriách a v kúpeľoch po celom Slovensku.


tm;zd

 

zatvor okno - close the window