Korzár 10.06.2013

Skončil sa vydarený bábkový Virvar

Cez víkend vyvrcholil v metropole východu aj premiérový Virvar. Štvordňový festival  bábkového divadla a hier pre rodiny prilákal pred Urbanovu vežu, na Dolnú bránu, do Thálie, ako aj do domovského Bábkového divadla a jeho átria stovky obyvateľov mesta.

KOŠICE. Hoci bábky sú predovšetkým doménou detí, na svoje si prišli aj skôr narodení, ktorí si mohli v sobotu večer pozrieť hru pre dospelých - Pikovú dámu v podaní Grodnianskeho regionálneho bábkového divadla z Bulharska.

Ešte predtým si na Virvare mohli pochutnať aj vyznávači „číny“, no namiesto ostrokyslej polievky alebo chop – suey mali zákusok v podobe vystúpenia ľudového umeleckého divadla z čínskeho mesta Wuhan.

Na svoje si prišli dospeláci aj deti

Tamojší bábkoheci zahrali bez slov Košičanom etudy Dlhé rukávy, Čínsky Rómeo a Júlia, Zhong Kui a Rybár a žeriav.

„Najviac sa mi páčila tá ružová bábka, modrá až tak nie,“ povedala nám po skončení predstavenia Lujza Weiczen, ktorá sa na Číňanov prišla pozrieť s ockom, mamou a malým bratom.

Synovi Košičanky Katky Mitrovej sa pozdával aj následný program v podobe vystúpenia bábkoherca Tomáša Plaszkeho a najmä jeho chlpatá opica so Straussovým hudobným podmazom Na krásnom modrom Dunaji.

„Našli sme to na internete, sme radi, že sme sa došli pozrieť. Veľmi dobré podajutie, kiežby bolo v meste viac takých,“ dodala mama

 

Foto k článku: Veronika Janušková

zatvor okno - close the window